Treći tenisač svijeta Grk Stefanos Tsitsipas plasirao se u drugo kolo US Opena svladavši nakon velike borbe Britanca Andyja Murraya (ATP – 112.) 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4.

Bivši prvi igrač svijeta čiju su karijeru zadnjih nekoliko godina obilježile ozljede odlično se držao protiv mlađeg protivnika, ali na kraju je pokleknuo nakon 4 sata i 44 minuta igre.

Murray je tijekom meča izražavao svoje nezadovoljstvo Tsitsipasom koji je između četvrtog i petog seta napravio veliku pauzu i otišao u toalet.

Sve je trajalo više od deset minuta, a već je i ranije Tsitsipas kritiziran zbog dugih pauza, a bio je i optuživan da se tada dopisuje s ocem Apostolosom.

-Nije toliko stvar u odlasku s terena, koliko u vremenu. Pričao sam s timom prije meča i očekivao sam to. Spremio sam se na to, da će to napraviti, ako mu stvari ne budu išle na ruku. Ali ne mogu utjecati da to i fizički utječe na tebe. Stalno je radio pauze, i medicinski time-out, pa mijenjanje reket. To je možda slučajnost, ali ne vjerujem da mu je reket radio problem. Razočaran sam jer je to utjecalo na ishod meča. Ne kažem da bih pobijedio, ali imalo je utjecaja. Cijenim ga, briljantan je igrač, ali nemam strpljenja za takve stvari i ne poštujem ga više, rekao je Murray na konferenciji za medije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!