Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odgovarajući na novinarski upit o prijedlogu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se u pregovore o budućnosti BiH uključi i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, uz Erdogana i Vučića, neizravno je Željka Komšića nazvao “predstavnikom Hrvata”.

– Namjere su da se pridržavamo Daytonskog sporazuma, što se krši, krše ga određeni ljudi, određene političke opcije i to uporno rade i Hrvatsku optužuju za zločinački pothvat. To od tri člana Predsjedništva BiH rade aktivno i dnevno dvojica, predstavnik bošnjačkog i predstavnik hrvatskog naroda, rekao je Milanović, misleći na Šafika Džaferovića i Željka Komšića.

Na zamolbu Hrvatskog Medijskog Servisa da pojasni Milanovićevu izjavu u kojoj Komšića naziva “predstavnikom hrvatskog naroda”, njegov glasnogovornik Nikola Jelić je odgovorio:

-Od ranije je već poznat i više puta javno iznesen stav predsjednika Milanovića da Željko Komšić nije legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine jer ga nisu izabrali građani BiH hrvatske nacionalnosti, te nema razloga za bilo kakvo drugačije tumačenje njegove izjave u Splitu”.

/HMS/

error: Content is protected !!