Breskve su miljenice ljeta, sočno, nutritivno bogato i niskokalorično voće. Osim što ih obožavamo svježe, pogotovo za vrijeme ljetnih vrućina, breskve su savršen dodatak ljetnim receptima.

Kad govorimo o njihovom utjecaju na naš organizam, breskve hrane tijelo iznutra, a kožu i kosu čine blistavom. Bogate su beta-karotenom, vitaminom A, C i E pa ćete kao jedan od sastojaka na beauty proizvodima često vidjeti i ekstrakt breskve. Pazite li na unos kalorija, zamijenite bananu u smoothieju breskvama, dodajte ju u energetske pločice i kolače za poboljšanje teksture, a možete napraviti i domaći sladoled koji će se razgrabiti u trenu.

Kako se ljeto bliži kraju, tako se bliži kraj sezone breskvi pa je pravo vrijeme da ih iskoristite u još jednom odličnom ljetnom receptu i zasladite si ovu tmurnu i kišnu nedjelju. Recept smo pronašli na stranicama Zare Home, a donosimo ga u nastavku.

SASTOJCI:

 Za 6 osoba | 10 min | Jednostavno

6 breskvi

1 pakiranje sladoleda od vanilije

10 dkg meda

6 malih keksa od maslaca

2 grančice timijana

1 limun

5 dkg maslaca

PRIPREMA:

Prepolovite breskve i odstranite im košticu. Složite ih u zdjelicu.

U loncu otopite maslac. Prelijte breskve toplim maslacem. Stavite breskve u pećnicu ili na žar 10 minuta.

U loncu otopite med zajedno s timijanom i sokom od polovice limuna. Ostavite da odstoji 30 minuta.

U međuvremenu smrvite kekse od maslaca. U tanjur posložite breskve s jednom kuglicom sladoleda od vanilije u sredini. Pospite smrvljenim keksima, dodajte med i ukrasite grančicama timijana.

Izvor:journal.hr

error: Content is protected !!