Večeras se nastavlja europski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Svjetski prvak Francuska u Strasbourgu dočekuje reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju vodi bugarski stručnjak, bivši trener Dinama, Ivajlo Petev.

Reprezentacija BiH ne zna za pobjedu čak 650 dana, u posljednjih 13 susreta nisu slavili.

Teško je očekivati da mogu do trijumfa večeras, no oni se ipak nadaju. Do sada je BiH remizirala s Finskom na gostovanju i izgubila upravo od Francuza na Grbavici s 0:1. 

– Želimo odigrati dobru utakmicu i moramo imati dosta samopouzdanja. Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog susreta, on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo. Igrači su zdravi, nemamo problema s ozljedama i nadam se da će tako i ostati, poručio je na posljednjoj konferenciji za medije uoči susreta izbornik BiH Petev. 

– Moramo dati više od maksimuma, samo tako možemo do pozitivnog rezultata, rekao je kapetan Edin Džeko dodavši da su zaslužili više od minimalnog poraza u prvom susretu s Francuskom.

 

Francuzi su prvi na tablici sa sedam bodova iz tri susreta. Remizirali su s Ukrajinom te svladali Kazahstan i BiH. 

Ekipa Didiera Deschampsa ima na raspolaganju sve igrače, jedino bi mogao izostati N’Golo Kante koji se ozlijedio u susretu između Chelseaja i Liverpoola. 

Utakmica se igra od 20.45. 

Vatrenima bitan susret Slovenija – Slovačka

Dok će Hrvatska gostovati na Lužnjikiju
u ljubljanskim Stožicama igrat će Slovenija i Slovačka. Ekipa Matjaža Keka svladala je Hrvatsku na otvaranju kvalifikacija, da bi potom izgubili na gostovanjima kod Cipra, odnosno Rusije. 

– Koncentirarni smo na prvog sljedećeg protivnika, a priprema će biti kao za svaku drugu utakmicu. Potrebni su nam bodovi. Imali smo dobrih i loših strana u posljednjim utakmicama, a bodove treba osvajati u kontinuitetu, istaknuo je u najavi slovenski izbornik. 

Na tablici Hrvatska i Rusija imaju po šest, Slovačka pet, a Slovenija tri boda. Slovenci u subotu kod kuće igraju protiv Malte, a onda u utorak gostuju kod Hrvatske u Splitu

Utakmica u Ljubljani, kao i sve ostale večeras u kvalifikacijama, izuzev susreta Kazahstan – Ukrajina (16 sati), počinje u 20.45. 

Irska još bez boda

Izdvajamo i ogled Portugala i Irske. Portugalci su vodeći sa sedam bodova, koliko ima i Srbija, a Irska je kvalifikacije otvorila s dva poraza.

Večeras u Algarveu imaju praktično “posljednji vlak” žele li uopće nešto napraviti u ovom ciklusu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!