Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama nakon utakmica 7. kola domaćeg nogometnog prvenstva. 

NK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača i uzvikivanja rasističkih poruka tijekom utakmice 7. kola 1. HNL-a između Hajduka i Rijeke odigrane 29. kolovoza na Poljudu. Ovime se iznos koji splitski klub mora platiti u zadnjih tjedan dana popeo na 100.000 kuna nakon što je bio kažnjen s 40.000 kuna zbog incidenta navijača na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca u dvoboju 6. kola. 

Zbog korištenja pirotehnike i rasističkih poruka domaćih navijača tijekom dvoboja Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu kažnjen je i NK Osijek, i to s 15.000 kuna. Kaznu mora platiti i Dinamo u iznosu od 8.000 kuna zbog korištenja pirotehnike gostujućih navijača. 

Pet tisuća kuna kazne platit će NK Istra 1961 zbog šest javnih opomena tijekom utakmice Šibenik – Istra 1961.

Igrač Slaven Belupa Nemanja Glavčić kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Slaven Belupo – Hrvatski dragovoljac. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!