Prvi tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena svladavši mladog Danca Holgera Runea 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1 nakon dva sata i 15 minuta igre.

Mladi Danac imao je problema s grčevima u posljednja dva seta.

-Teško je govoriti o trećem i četvrtom setu jer se jedva kretao. Što se mene tiče, krenuo sam dobro u prvom setu. Nakon toga sam izgubio servis kod 4-3 prvi put u meču, do tog trenutka je sve bilo dobro. Pohvale njemu, imao je publiku iza sebe. Zadovoljan sam s mečom, ali nije bila fer borba zbog njegove ozljede i grčeva, rekao je Đoković nakon dvoboja.

Srpski tenisač je sada šest pobjeda udaljen da postane prvi tenisač od Rod Lavera u 1969. da osvoji kalendarski Grand Slam.

U sljedećem kolu Đoković će igrati protiv Nizozemca Tallona Griekspoora.

-Počeo sam imati grčeve na početku trećeg seta. Nažalost, sve je postalo teško od tada. Znao sam da sam se morao boriti za svaki poen, ali tijelo nije izdržalo, rekao je Rune nakon meča.

U drugom setu bilo je vatreno na tribinama, publika je često skandirala “Ruuune”, što je djelovalo kao da se zviždi Đokoviću.

-Iskreno, nisam znao da su skandirali. Mislio sam da su zviždali. Ne znam, nije bila baš idealna atmosfera za mene. Ali igrao sam u takvim atmosferama i ranije, tako da se znam izboriti s time, zaključio je Đoković.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!