Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti objavilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1. rujna 2021. u Tuzlanskoj županiji, Zeničko-dobojskoj i Bosanskopodrinjskoj te Sarajevskoj, dok će u ponedjeljak, 6. rujna 2021. početi i u Unsko-sanskoj županiji, Posavskoj, Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj, te Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji. 

U svim županijama, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovitom nastavnom planu i programu, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija. 

Federalno ministarstvo obrazovanja poželjelo je svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, te da ostanu dobro i zdravo. Upućen je poziv svim učenicima i nastavnicma, ali i roditeljima, da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum i osigurano nesmetano odvijanje nastave. 

Inače, u svim županijama će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna županijska ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja, prenosi Ured Vlade FBiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!