Hrvatska je, kako smo već pisali, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Kataru, remizirala s Rusijom u Moskvi. Bilo je 0:0, a nakon ove utakmice Vatreni su ostali prvi na ljestvici, sa sedam bodova, koliko ih ima i drugoplasirana Rusija, na trećem mjestu, s bodom manje, su Slovaci, protiv kojih će Hrvatska igrati u Bratislavi za tri dana.

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je uvođenje Borne Sose, koji je bio na korak da zaigra za Njemačku, a požalio se hrvatski izbornik na trenutačnu situaciju s rasporedom te je ustvrdio i što je dobio s izmjenama u drugom poluvremenu.

”Htjeli smo iznenaditi…”

“Nismo dali gol i trebalo nam je dubine i okomitosti. To smo htjeli promijeniti, ali suparnik je stajao zgusnuto i bio je agresivan. Nije nam dopustio ulaske u sredinu. Bili smo opasniji po bokovima, ali nedostajalo nam je konkretnosti.

Krenuli smo s trojicom u sredini ispod Vlašića. Kramarić i Perišić su bili polulijevo i poludesno, znali smo da se suparnik priprema za naš standardan sustav s jednom špicom i htjeli smo iznenaditi.”

Komentirao je Dalić i Lovrenovu izjavu o nedostatku klasične špice te je komentirao novosti vezane uz Budimira.

“Budimir i Luka su napravili danas testove i vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali okrenuti smo na one koji su s nama. Sad putujemo za Slovačku, izgubit ćemo cijelu noć, ovo nije humano, nije dobro, igračima je teško, ali moramo pokušati to prebroditi i pobijediti u Slovačkoj.”

Glede Sose…

“Sosa? Borna igra dobro u Stuttgartu, igra standardno i to mi je jedino bitno. Jedini igrač koji je danas igrao, a da nema minute u klubu je Duje Ćaleta-Car, no on je igrao silom prilika. Gledat ćemo tko je u formi, tko igra standardno i na svojoj poziciji. Oni koji igraju u klubovima će igrati i u reprezentaciji.”

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!