Izbornik nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev nakon susreta s Francuskom izjavio je da je zadovoljan bodom i čestitao je svim nogometašima na dobroj igri.

“Naravno da sam zadovoljan. Čestitam momcima, odigrali su dobru utakmicu. Postavili smo se jako dobro taktički protiv svjetskog prvaka, zabili smo gol, a odmah primili gol iz kornera koji nije bio. Čestitam svima koji su igrali i onima koji nisu, a mi imamo jako dobru atmosferu i svi žele igrati za naš tim”, rekao je Petev za Nova BH i nastavio:

“S obzirom na to da smo igrali protiv Francuske, po meni najjače ekipe na svijetu, jedna greška može odvesti sve u kanal. Bili smo balansirani, išli smo u napad sa šest igrača, imali smo šanse, no bili smo oprezni jer imaju nevjerovatnu moć u napadu. Morali smo pametno igrati utakmicu.”

O Seadu Kolašincu koji se povrijedio na startu drugog dijela je kazao:

“Sad sam pričao s njim, mislim da će sutra proći neke testove, ali ne izgleda dobro”, dodao je Petev, koji je najavio meč s Kazahstanom narednog utorka.

“Prvo igramo protiv Kuvajta. Bez ovakve borbe i jedinstva se ne može, a to je naš najvažnija i prva stvar iz koje svi mogu pokazati kvalitet”, zaključio je Petev.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!