Najatraktivniji dio Prvenstva Hrvatske u automobilizmu, na kružnim stazama, završava ovog vikenda (4. i 5. rujna) na poznatom trkalištu Brno u Češkoj.

Nakon dva puta na Grobničkom polju te svjetskih trkališta Hungaroring i Slovakiaring, pada zastor na drugo “epidemijsko” prvenstvo. HAKS (Hrvatski auto karting savez) izvrsno brodi kroz sve probleme koje koronavirus donosi. Uspjeh je već opstati s iznimno skupim sportom i teškim vremenima koji je prije par godina bio na izdahu. 

U Brnu je 27 naših vozača. Startna lista se malo stanjila. Sezona nije bila duga, ali je bila vrlo naporna i ovo su preživjeli junaci. U glavnim ulogama su Maro Franić, Zoran Kotromanović, Žarko Knego i Nikola Radnjić (Dubrovnik racing), Vladimir Jaklin (Prelog), Stefani Mogorović (Labin), Grega Šimunovič, Sandro Babić i Nino Jeličić (St.Christoper), Lovro Badurina (Rijeka) i drugi.  

Čak 20 klubova vozi PH na kružnim stazama a premoćne dubrovačke momčadi dobile su opasnu konkurenciju u gospićkom St.Christoperu. 

Delegacija HAKS-a, predvođena Davorinom Štetnerom, našla se ovaj tjedan s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem, koji je jako zainteresiran za aktivnosti saveza a posebno WRC (Svjetsko prvenstvo u reliju) i 2021. i 2022. u Zagrebu i okolici.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!