Borna Sosa je u Moskvi u remiju protiv Rusije debitirao u dresu hrvatske A reprezentacije.

Ovog je proljeća bio u središtu pažnje nakon što je izrazio želju da u budućnosti igra za Njemačku. Naknadno se ispostavilo kako prema FIFA-inim pravilima uopće nema pravo nastupa za Njemačku. Javno se ispričao i poručio kako je u budućnosti spreman igrati za Hrvatsku te se odazvao prvom pozivu izbornika Zlatka Dalića. Osjeća li se pod povećalom?

– Određeni ljudi, zlopamtila, ja tu ne mogu ništa napraviti. Moje je da igram što bolje i dam sve od sebe za Hrvatsku, to je jedina stvar na koju sam fokusiran, rekao je za Novu TV. 

Sosa je odigrao cijelu utakmicu na stadionu Lužnjiki.

– Bila je teška utakmica, no to smo očekivali. Znali smo da će krenuti u visoki presing, jer imali smo jednako bodova i igrali su na domaćem terenu. U ovom ciklusu imamo tri utakmice i trebamo ga završiti najpozitivnije moguće. Prije nego što sam došao u Stuttgart čitav život sam igrao beka, a kad neku poziciju naučiš stalno ti je u glavi tako da mi nije bilo teško vratiti se. Sretan sam što sam debitirao za Hrvatsku. 

Slijedi Slovačka.

– Još jedna utakmica u gostima, nakon samo tri dana, bit će sigurno intenzivna i teška, no ako budemo više fokusiran i stvorit ćemo više šansi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!