Osvajači olimpijskog zlata u Tokiju i prvi nositelji US Opena Mate Pavić i Nikola Mektić iznenađujuće su zapeli već na prvoj stepenici turnira muških parova u New Yorku, bolji od njih su u dva seta sa 6:2, 7:5 bili Amerikanci Nathaniel Lammons i Jackson Withrow  za  sat i 20 minuta igre.

Već u prvom gemu Lammons i Withrow, inače tek 82. i 88. igrač svijeta u parovima, su oduzeli hrvatskom paru servis nakon što su poveli 15:40. Odmah su Pavić i Mektić uzvratili, no uslijedila su još dva ispuštena početna udarca, a onda su Amerikanci poveli s nedostižnih 5:1.

U drugom setu stvari su se stabilizirale do rezultata 2:2, kad su opet Lammons i Withorw poveli s 15:40 i napravili “break”.  Kod vodstva 5:3 Amerikanci su imali 30:40, odnosno break i meč-loptu, no izvukli su se privremeno hrvatski tenisači. Lammons i Withrow krenuli su servirati za meč i poveli su 40:30, osiguravši drugu meč-loptu, koju je hrvatski par opet “izvukao”, zaprijetivši potom s  “break-loptom”, a drugu su i iskoristili te su izjednačili na 5:5.  

No kad se na trenutak učinilo da bi to mogao biti početak velikog preokreta i “postavljanja stvari na svoje mjesto”, uslijedio je odmah novi “break”, a drugu meč-loptu u svom servis-gemu, treću ukupno, Lammons i Withrow nisu propustili.

Nakon trijumfa na Olimpijskim igrama Pavić i Mektić su u Torontu izgubili u finalu, ispali su potom na startu Cincinnatija, a sad i u prvom kolu US Opena, pa su prvi put otkad igraju zajedno nanizali tri poraza.

Prošle godine Mate Pavić je na US Openu slavio u paru s Brunom Soaresom, pobijedivši u finalu upravo Mektića i Wesleyja Koolhofa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!