Stanje u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nakon remija s Rusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Studiju 4 komentirali su novinari Mario Zorko i Zdravko Reić.

– Bod je velik jer da smo izgubili, našli bi se na rubu eliminacije, onda više ne bismo ovisili sami o sebi. Što se tiče igre, složio bih se sa kritičarima. U fazi napada nismo se pokazali kako treba, tražila su se neka rješenja. Igrali smo u robu, a Brozović i Kovačić, u fazi kad smo osvojili loptu, bili su previše povučeni. Primali su loptu između dva stopera. Bilo je to previše unatrag. Kronična nam je stvar nedostatak centrafora, a ubačaji sa strane su nam u prazno, rekao je Reić koji smatra da ne treba prerano otpisivati igrače:

– Protivnik sam eliminacije igrača, čak i onih, kao što je Rebić, s pravom odstranjeni. Svi igrači koji su potrebni u određenom trenutku, trebaju biti na raspolaganju izborniku i onda on bira i odlučuje kako će se igrati. To je njegova odgovorost. Meni smetaju naša dva stopera, Lovren i Vida, koji znaju biti previše pasivni. Ćaleta-Car je dobar, ali ne sudjeluje u igri, dao je Reić.

Ne zna jesu li teži protivnici Rusi ili Slovaci.

Solidno smo funkcionirali jer Rusi nisu bili adekvatni protivnik. Ne znam jesu li teži protivnici Rusi ili Slovaci, no po svim rezonima mi bi to morali proći.

Mario Zorko govorio je o rezu u reprezentaciji.

– Izbornik Dalić napravio je najradikaniji rez dosad, u napadu se razlog problema vidi u nedostatku napadača kao što je bio Mandžukić, on je drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih. Nitko drugi se nije nametnuo kasnije, a to je problem, jer se s rezultatima 0:0 nećemo plasirati na Svjetsko prvenstvo. Igralo smo ziheraški u Rusiji, najvažnije nam je bilo da ne izgubimo, rekao je Zorko.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra sutra u Bratislavi protiv Slovačke.

– Teško je govoriti koji igrači trebaju dobiti više minuta. Po meni bi trebao igrati Livaja u rasporedu 4-2-3-1 kao srednji, kao drugi napadač. On nije špica, on je drugi napadač. On je u Hajduku pola momčadi, ali i u reprezentaciji bi imao bolje suigrače za završnu akciju. Postavlja se i pitanje što s Vlašićem? Rusi su ga se bojali, ali nije igrao onako kako smo očekivali, rekao je Reić, a nastavio je Zorko:

– Perišić je konstanta koji mora biti u reprezentaciji, on uvijek igra na visokoj razini, i u suši golova, on je najbolji naš strijelac. Možda i ne bi ispali od Španjolaca na Euru da je igrao Perišić. Mislim da će Dalić sad dati priliku i Čolaku. Puno igrača Slovačke igra u Italiji, jako su dobra momčad. Pobijedili su Rusiju i ostali neporaženi kod Slovenije. Bez pravog napadačkog garda će biti teško.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!