Pokušaj dovođenja Danija Olma na samom kraju ljetnog prijelaznog roka nije uspio, ali Barcelona je odlučna u namjeri da vrati u svoje redove bivšeg nogometaša Dinama, koji je otišao iz Katalonije u Zagreb kao mladić i u hrvatskom prvaku se razvio u igračku veličinu i došao do statusa španjolskog reprezentativca.

– Barcelona ga želi dovesti u siječnju, a ako to ne bude moguće onda svakako na ljeto, piše Mundo Deportivo.

Španjolski mediji navode i kako je Olmo pristao na Barcelonije uvjete, no RB Leipzig nije bio raspoložen za prodaju jednog od svojih najvažnijih igrača u zadnji trenutak, bez dovođenja odgovarajuće zamjene.

– Barcelona ga je htjela dovesti zadnji dan prijelaznog roka, ali bilo je nemoguće zadnji dan to napraviti iz puno razloga, rekao je Olmov zastupnik Andy Bara za Hinu.

– Leipzig jednostavno to ne želi. Probali smo napraviti sve što je u našoj moći, dodao je Bara.

Ako Olmo ode iz Leipziga za traženih 75 milijuna eura, radovat će se i u Dinamu, jer je prilikom njegova transfera iz Zagreba dogovoreno da hrvatskom prvaku pripada 20 posto od razlike cijene za koju ga je otkupio Lepzig. To je oko 23 milijuan eura, što znači da bi od preostalih 50-ak milijuna Dinamu pripalo 10-ak milijuna eura. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!