Povratak Cristiana Ronalda u Manchester United nakon 12 godina izazvao je ludnicu među navijačima.

Portugalac je stigao na Old Trafford iz Juventusa za 25 milijuna eura, a potpisao je ugovor na dvije godine uz godišnju plaću nešto manju od 30 milijuna eura.

Manchester United je danas pustio u prodaju njegov dres u fan shopovima po Engleskoj, a ispred Old Trafforda snimljeni su golemi redovi navijača koji su ga željeli kupiti. Zbog toga je United upao u velike probleme jer neće moći zadovoljiti ogromnu potražnju. Naime, prvi kontingent dresova u prodavnicama i u internetskoj trgovini je planuo. Iako je klub ubrzo omogućio nove količine navijačima, Daily Mail piše kako će doći do nestašice, prenosi SCsport.ba.

Naime, najveća Adidasova tvornica dresova u Vijetnamu je zatvorena zbog epidemije koronavirusa, zbog čega kasni isporuka dresova koji su Unitedu potrebniji nego ikad. United je na svojoj stranici objavio da jedan dio dresova koji je naručen online neće biti isporučen prije novembra.

U suradnji s Manchester Unitedom pokušavamo sve kako bismo zadovoljili golemu potražnju, ali je potpuno jasno da će neke isporuke kasniti“, rekao je Adidasov glasnogovornik.

Ronaldovi dresovi stoje od 80 do 115 funti, ovisno o verziji, no klub od njih neće previše zaraditi. Prema aktuelnom ugovoru s Adidasom, Unitedu ide samo sedam posto od svakog prodanog dresa. U prijevodu, da proda milion Ronaldovih dresova po cijeni od 100 funti, Manchester United zaradio bi tek sedam miliona funti, odnosno četvrtinu njegove godišnje plaće. Juventus je, usporedbe radi, dobivao 18 posto od svakog prodanog dresa.

Inače, Ronaldo je već stigao u Englesku iako njegovu reprezentaciju u sljedećih nekoliko dana čeka prijateljska utakmica s Katarom i kvalifikacijska s Azerbejdžanom.

/HMS/

error: Content is protected !!