U 3. kolu US Opena jedna od senzacija bio je 18-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz koji je u pet setova izbacio trećeg nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa. 

– Stvarno nevjerojatan osjećaj! Ova pobjeda mi zbilja puno znači. Bio je to najbolji meč u mojoj karijeri. Pobjedom nad Stefanosom Tsitsipasom ostvario sam snove. Prije meča sam vjerovao da mogu pobijediti, a puno su mi pomogli i navijači, rekao je 18-godišnji Alcaraz nakon pobjede nad Tsitsipasom kojega je svladao nakon četiri sata i šest minuta borbe sa 6:3, 4:6, 7:6 (2), 0:6, 7:6 (5).

Mladi Španjolac ovogodišnji je pobjednik ATP turnira u Umagu, a pobjedom nad Tsitsipasom postao je najmlađi tenisač koji se plasirao u osminu finala Grand Slam turnira nakon Andreja Medvedeva 1992. na Roland Garrosu.

Alcaraz je ujedno  i najmlađi igrač koji je izbacio igrača iz Top 3 nakon 1989. godine kada je Michael Chang na putu do senzacionalne pobjede na pariškom Grand Slamu svladao prvog tenisača svijeta Ivana Lendla te trećeg s ATP ljestvice Stefana Edberga.

Prije godinu dana 17-godišnji Alcaraz bio je izvan Top 300 igrača. Ove godine mladi Španjolac u Umagu je stigao do prvog ATP naslova postavši najmlađi umaški pobjednik nako 2008., te upisao debitantske pobjede na sva četiri Grand Slama i ući će najmanje među Top 50 igrača svijeta. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!