Nakon remija s Rusijom u Moskvi hrvatska nogometna reprezentacija u sklopu najzahtjevnijeg mini-ciklusa u ovim kvalifikacijama večeras uod 20.45 gostuje kod Slovačke u Bratislavi.

– Čeka nas drukčija utakmica u odnosu na Rusiju, jer su iza Slovaka i nas teški susreti i naporna putovanja pa je bilo malo vremena za odmor i pripremu nove utakmice. Slovaci su u Sloveniji u drugom dijelu bili bolji, više trčali, imali više boljih prilika. Malo su promijenili sustav igre, igraju s više napadača, ali protiv Slovenije su malo zakazali u realizaciji. Čeka nas teška utakmica i pritom ne treba spominjati naše međusobne utakmice prije dvije godine. Situacija je drukčija, Slovačka se posložila, ima ambiciju i bit će nam neizvjesno i teško, najavio je današnji dvoboj izbornik Zlatko Dalić.


Nakon što su Rusiju propustili Luka Modrić Ante Budimir, kao i nepozvani Bruno Petković i Ante Rebić, za Slovačku je otpao i golman Dominik Livaković, a očekuje se gotovo sigurno povratak lakše ozlijeđenog Domagoja Vide u stoperski par s Lovrenom. Ostaje za vidjeti hoće li izbornik promijeniti napadača ili će to opet biti Andrej Kramarić, s obzirom da to nije njegova idealna uloga, a ulazak u igru Marka Livaje na toj poziciji donio je dosta poleta Vatrenima u Moskvi, kao i ulazak Mislava Oršića i Luke Ivanušeca, koji bi također mogli kandidirati za početnu postavu. 

 Neizvjestan je nastup Joška Gvardiola

Vatreni će zaključiti ovaj mini-ciklus s tri utakmice domaćim dvobojem protiv Slovenije na Poljudu 7. rujna.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!