Slovenska nogometna reprezentacija 7. rujna stiže u Split na ogled protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru.

Slovenci su kvalifikacije u skupini H otvorili slavljem upravo protiv Hrvatske u ožujku u Ljubljani (1:0) nakon čega su uslijedili porazi od Rusije u Moskvi (1:2) te Cipra u Nikoziji (0:1).

U rujanski mini-ciklus izabranici Matjaža Keka ušli su remijem u Ljubljani protiv Slovačke (1:1), a na ogled s Vatrenima stižu nakon mršave pobjede protiv Malte (1:0), također odigrane u Ljubljani. Pobjednički pogodak zabio je Sandi Lovrić iz kaznenog udarca u 44. minuti. Imali su Slovenci priliku za veću pobjedu, no u 88. minuti neprecizan s bijele točke bio je Andraž Šporar.

Iako nije bio pretjerano zadovoljan igrom protiv Malte, slovenski izbornik istaknuo je da su najvažnije ostvarili.

– Dogodilo se ono najvažnije – pobijedili smo. Bili smo dosta nervozni i do pobjede smo došli teško. Ali piše se pobjeda, a ostalo se zaboravlja, najvažniji su bodovi, rekao je Kek na konferenciji za medije nakon dvoboja s Maltom, prenosi portal Radiotelevizije Slovenije.

– Radili smo pogreške, nismo pokazali dovoljno odlučnosti i agresivnosti. Vidi se da neki igrači fizički nisu na dovoljno visokoj razini, čeka nas težak put dalje, smatra Kek.

Prva na tom putu je Hrvatska u utorak na Poljudu.

– To može biti i najteža i najlakša utakmica, ovisi kako se gleda. Ako si prestrašen onda će biti najteža, a ako si optimističan i samouvjeren onda može biti najlakša. Znamo kamo idemo i jasno je da je Hrvatska favorit, ali uvjeren sam da ćemo u Splitu igrati bolje nego protiv Malte i nadam se pozitivnom rezultatu, rekao je Kek.

– Što se Poljuda tiče, to je inspiracija i izazov. Ne vjerujem da će nas Hrvati podcijeniti, bit će motivirani, pogotovo zbog poraza u Stožicama u našem prvom dvoboju. Vidjet ćemo, mislim da su odlučnost i hrabrost najvažniji, ako bude drugačije, moguće je da nas Hrvati ‘pregaze’, dodao je slovenski izbornik.

Skupinu H predvode Hrvatska i Rusija sa po deset bodova, Slovenija je treća sa sedam, slijedi Slovačka sa šest bodova, dok Malta i Cipar imaju po četiri boda. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!