Veliki derbi Brazila i Argentine na Corinthians Areni u Sao Paulu prekinut je šokantnim upadom brazilskih vlasti na teren zbog kršenja protokola oko koronavirusa!

Argentinski reprezentativci Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso Cristian Romero igraju u engleskom Premiershipu, a navodno su brazilskim vlastima rekli da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskom tlu.

Prema brazilskim pravilima, oni su trebali odraditi dvotjednu karantenu, za sve se znalo i prije susreta, no on je ipak počeo s trojicom od navedene četvorice u argentinskom sastavu. Ipak, u osmoj minuti brazilske zdravstvene vlasti su upale na teren i prekinule derbi želeći natjerati argentinske “kršitelje mjera” da ga napuste!

Brazilska nacionalna agencija za zdravstvenu zaštitu zaprijetila je deportacijom spomenutoj četvorici i ranije na dan utakmice, ali Conmebol i Brazilski nogometni savez su nekoliko sati uoči početka susreta “riješili stvar”, tako je barem izgledalo, a utakmica je počela u predviđeno vrijeme. No uslijedilo je nešto nikad viđeno na nogometnim terenima.

Scene su bile, blago rečeno, nestvarne. Prvo je došlo do koškanja uz teren i na terenu, a onda su službenici upali na travnjak i susret definitivno nije mogao biti nastavljen. Argentinci Otamendi i Acuna pokušali su čak jednog službenika izgurati s terena! Potom su na razgovor pozvani Neymar i Messi, nakon čega su se argentinski nogometaši mirno povukli u svlačioniocu.

– Tu smo već tri dana, a sad ste se sjetili ovo napraviti?, navodno je rekao ljutiti Messi službenicima u razgovoru, prenose brazilski mediji.

– Smatramo ovu situaciju ozbiljnim zdravstvenim rizikom te smo dali upute lokalnim zdravstvenim institucijama da provedu karantenu nad igračima kojima je ujedno zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim aktivnostima i koji neće moći ostati na teritoriju Brazila, priopćile su brazilske vlasti.

– Žao mi je zbog ovoga. Bez obzira na sve, ovo definitivno nije bio trenutak za ovakvu intervenciju. Nama nitko niti u jednom trenutku nije rekao da oni ne mogu igrati, rekao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Utakmica danas neće biti nastavljena.

I brazilska reprezentacija je bez devetorice igrača trebala igrati utakmicu s Argentinom, i to zbog toga što su ih europski klubovi nisu pustili da odrade reprezentativne obaveze jer bi po povratku morali u karantenu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!