Prije točno tjedan dana objavili smo informaciju kako je grom ‘ubio’ magnet u SKB-u Mostar. Tehničari koji su radili na popravci uređaja tada su predviđali kako im treba sedam dana da uređaj za snimanje magnetne rezonance ponovo bude u funkciji. Ali ipak neće tako biti. 

Naime, kako doznaje Pogled.ba, sutra bi trebala stići ponuda za popravak MR uređaja, što znači kako smo još uvijek jako daleko od stavljanja uređaja u funkciju. 

-Kvar je daleko veći i skuplji nego se na početku mislilo, tako da sada stižu ponude, a zatim će izabrati najbolja i početi sa radovima. U ovome trenutku teško je predvidjeti kada bi magnet ponovo mogao biti u funkciji. Lako je moguće da se to dogodi tek za nekoliko tjedana – ističu sugovornici za Pogled.ba.

Ovakvu informaciju nitko nije želio čuti. Osobito oni kojima je pregled potreban žurno zbog sumnje na teška oboljenja. Čekanje od 
 nekoliko tjedana nam MR snimanje predstavlja vrijeme koje ti ljudi nemaju. Nakon ovakve informacije mnogi će vjerojatno MR snimanje tražiti u privatnim klinikama koje imaju spomenute uređaje. 

Kako doznajemo, pacijenti su se već počeli raspitivati o tome kako mogu dobiti potvrde o tome da im SKB Mostar ne može obaviti spomenutu uslugu, te kako zbog toga moraju ići u privatne poliklinike i preglede plaćati po nekoliko stotina maraka. Zatim će povrat sredstava tražiti od županijskog ZZO-a u HNŽ-u ili ZHŽ-u, što znači kako ova situacija pravi dvostruki trošak zdravstvenom sustavu. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!