Sinoć je najveći južnoamerički nogometni derbi između Brazila i Argentine prekinut na samom početku jer su četvorica Argentinaca prekršila covid-protokol.

Giovani Lo Celso, Cristian Romero, Emiliano Martinez i Emiliano Buendia su u Brazil ušli iz Velike Britanije i morali su ići u 14-dnevnu karantenu.

Delegacija Brazila je tri dana boravila u Argentini, a nekoliko sati prije početka susreta brazilsko ministarstvo zdravstva je naredilo Brazilskoj zdravstvenoj regulatornoj agenciji (Anvisa) da reagira i uputi sporne igrače u karantenu ili ih deportira iz zemlje.

Radnici Anvise su u hotel ušli dva sata prije početka meča, no Argentinci su već bili u autobusu na putu za stadion. Potom su upali u gužvu na ulicama Sao Paula te zbog toga nisu stigli prije početka susreta otkazati utakmicu, već tek u petoj minuti, i prirediti gledateljima veliki šok.

Svi se pitaju zašto je nastao sav taj cirkus, a jedan od mogućih i, vrlo vjerojatno realnih odgovora je – politika.

Novinar Associated Pressa Mauricio Savarese je pojasnio kompliciranu političku situaciju na relaciji Brazil – Velika Britanija.

U Brazilu je u proteklih 12 tjedana situacija u vezi s koronavirusom sve bolja i bolja, no Velika Britanija je i dalje na “crvenoj listi”, odnosno svi oni koji dolaze s Otoka moraju u 14-dnevni karantenu.

Britanski ministri su nedavno boravili u Južnoj Americi kako bi sa svakom državom razgovarali o ublažavanju mjera. No, Brazilci ne žele popustiti dok ih Britanci ne skinu sa svoje “crvene liste”.

Svi oni koji ulaze u Veliku Britaniju iz Brazila moraju u 10-dnevnu karantenu te zbog toga čak devet reprezentativaca Brazila nije moglo doći na utakmicu.

Na taj način su, čini se, nogometaši Argentine, ali i svi ljubitelji sporta postali kolateralna šteta odluka brazilskih i britanskih političara.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!