Protekli vikend Škola rukometa „Izviđač“ sudjelovala je kod sportskih prijatelja iz Slavonskog Broda na 10. Memorijalnom međunarodnom turniru „Sjećanje na Dejana“ 2021.

Na turniru koji se igrao na 5 lokacija, sudjelovalo je više od 750 rukometaša i rukometašica u svim mlađim dobnim skupinama od 2004. do 2011. godišta.

– Mi smo na poziv domaćina po prvi put sudjelovali na ovom turniru sa dječacima 2010.,  a pošto imamo pola dječaka rođenih 2011. usput smo sudjelovali na turniru mini rukometa za dječake rođene 2011.

Na turniru minića smo u grupi svladali redom –  ekipe RK Osijek, RK Ivan2 i RK Brod. Kao prvoplasirani u našoj grupi u polufinalu smo svladali domaću ekipu RA Dejan Krtolica i na kraju sasvim zasluženo dječake iz RK IVAN. Tijekom turnira bilo je natjecanje u kontrama 3 na golmana ( za mene jedna novina koju ćemo uvesti u rad naših minića- hvala Darko) gdje smo najprije savladali dječake iz RK Ivan, a u finalu dječake RA Dejan Krtolica. U velikom rukometu smo u skupini sa dvije pobjede protiv RK Đakovo i RK Nexe i neriješenim protiv RK Ivan zbog lošije gol razlike bili drugi i igrali protiv RK Osijek u četvrtfinalu.  Pobijedili smo te prošli u polufinale. Voljom ždrijeba smo opet odigrali „mušku utakmicu“ protiv RK Ivana, polovinom poluvremena čak vodili 3 razlike, ali fizički mnogo jača ekipa od nas je sasvim zasluženo pobijedila i na kraju osvojila turnir. Mi smo u utakmici za treće mjesto pobijedili vršnjake iz Zenice i sasvim zasluženo u Ljubuški donijeli brončano odličje. Naših 16 dječaka je u tri dana prešlo skoro tisuću kilometara, odigrali ukupno 12 utakmica, osvojili natjecanje u kontrama, bili prvi u miniću i treći u rukometu.  Djeca su se igrala, kupala, družila sa djecom iz Slavonije, stekla nove prijatelje, uglavnom bili odmaknuti od razno-raznih reklama i baš je bilo DJECA SE IGRALAAAAA!!!!!!, rekao nam je trener Ivan Mario Kolak.  

„Na kraju veliko hvala našem domaćinu Darku koji je najzaslužniji što smo sudjelovali na ovom turniru i nadamo se da ćemo sudjelovati i sljedeće godine“, zaključio je Kolak.

Radio Ljubuški