Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice čiji roditelji ne žele da nosi masku i danas nije pohađao nastavu. Roditelji su u društvu desetak podupiratelja, stigli pred školu, a policija ih je nakon pola sata udaljila. U školu je došla i pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević.

– Bez obzira na stavove roditelja i osjećaj zamora koji je ova pandemija kod mnogih izazvala, važno je da djeci budu podrška i da djecu informiraju i da ih svakako ne podržavaju u kršenju pravila škole jer to sigurno nije u najboljem interesu djece, poručila je Helenca Pirnat Dragičević.’

– Ne bih ulazio u taj dio performansa roditelja i onih koji su se snimali ispred zaštitara i škole kako bi možda pokazali koliko dječak želi učiti. Njemu nije mjesto vani, njemu je mjesto u školi, njemu je mjesto u razredu s vršnjacima, poručio je ravnatelj Samson Štribohar.

Sve je, podsjetimo, počelo u petak, kada su pred školom prosvjedovali protivnici nošenja maski, a i jučer ih ponovno okupilo 10-ak u znak potpore dječaku i njegovim roditeljima. 

– Ponavljam, svatko može imati svoje uvjerenje, živimo u demokratskom društvu. Netko tko ne želi nositi masku po kući ili na svojim privatnim mjestima, naravno da to neće raditi. Ali ako postoje pravila, ona vrijede za sve. Možemo se s nečim ne slagati i to izražavati javno, pišući i protestirajući, ali ne na području škola i vrtića. U prvom je redu sigurnost djece i nastavnika, a onda sve ostalo, poručio je ministar Radovan Fuchs koji je jučer posjetio školu u Krapinskim Toplicama.

Ministarstvo obrazovanja poslalo je u školu i tim za psihološku pomoć, koji je počelo raditi s nastavnicima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!