Protekli vikend ŠR Izviđač sudjelovala je u Slavonskom Brodu na Memorijalnom međunarodnom turniru „Sjećanje na Dejana” 2021. godine.

Turnir je tradicionalni i ovo je bilo deseto jubilarno izdanje, a odigravao na pet lokacija.

Sudjelovalo je više od 750 rukometaša i rukometašica u svim mlađim dobnim skupinama od 2004. do 2011. godišta.

Osvojili dva odličja

“Mi smo na poziv domaćina po prvi put sudjelovali na ovom turniru s dječacima 2010. godišta, a pošto imamo pola dječaka rođenih 2011. godišta nastupili smo na turniru mini rukometa za dječake rođene 2011. godišta”, rekao je za wwww.iks-portal.info trener u ŠR Izviđač Ivan Mario Kolak.

“Na turniru minića smo u skupini savladali redom ekipe RK Osijek, RK Ivan2 i RK Brod. Kao prvoplasirani u našoj skupini u polufinalu smo savladali domaću ekipu RA Dejan Krtolica i na kraju sasvim zasluženo dječake iz RK IVAN”, istakao je Ivan i nastavio:

“Tijekom turnira bilo je natjecanje u kontrama 3 na vratara (za mene jedna novina koju ćemo uvesti u rad naših minića- hvala Darko) gdje smo najprije savladali dječake iz RK Ivan, a u finalu dječake RA Dejan Krtolica. U velikom rukometu smo u skupini s dvije pobjede protiv RK Đakovo i RK Nexe, te neriješenim protiv RK Ivan zbog lošije gol razlike bili drugi i igrali protiv RK Osijek u četvrtfinalu kojeg smo savladali te smo prošli u polufinala. Voljom ždrijeba smo opet odigrali „mušku utakmicu“ protiv RK Ivana čak polovinom poluvremena vodili 3 razlike, ali tjelesno mnogo jača ekipa od nas je sasvim zasluženo pobijedila i na kraju osvojila turnir. Mi smo u polufinalu pobijedili vršnjake iz Zenice i sasvim zasluženo u Ljubuški donijeli brončano odličje.”

U tri dana prošli skoro tisuću kilometara, odigrali 12 utakmica

“Naših 16 dječaka je u tri dana prošlo skoro tisuću kilometara, odigrali ukupno 12 utakmica, osvojili natjecanje u kontrama, bili prvi u miniću i treći u rukometu. Djeca su se igrala, kupala, družila se s djecom iz Slavonije, stekla nove prijatelje, uglavnom bili od ŠR Izviđač maknuti od razno-raznih reklama i baš je bilo DJECA SE IGRALAAAAA!!!!!! Na kraju veliko hvala našem domaćinu Darku koji je najzaslužniji što smo sudjelovali na ovom turniru i mislim da ćemo i dogodine biti dio ovog predivnog turnira”, završio je jedan od najstarijih trenera u ŠR Izviđač.

Izvor: Iks-portal.info