Zastupnik Komšićeva DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić izjavio je u tv sučeljavnja na Face tv sa savjetnikom srpskog člana Predsjedništva BiH Milanom Tegeltijom kako “Dodik ima zeleno svjetlo da krene u nešto što se zove “final solution” ili “konačno rješenje” u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-To zeleno svjetlo je dobio od vodećih zemalja EU, isti onih koji su poslali Schmidta ovdje, istih onih koji su odabrali moment kada će se stvari događati, a to je momentum kada su SAD preokupljene krizom u Afganistanu, kada jedna administracija odlazi, druga dolazi, kazao je Begić u žustroj polemici s Tegeltijom u kojoj je bilo međuosobnih vrijeđanja i optužbi za pljuvanje.

Begić je potom iznio tvrdnju kako u BiH djeluje međunarodna grupa kojoj je cilj da razvali BiH.

“Ova stvar se priprema nekoliko godina, vi trebate znati da u posljednje tri godine djeluje grupa koja je bila prisutna u vrijeme i prije zbivanja Arapskog proljeća. Ona djeluje na prostoru BiH u posljednje tri godine. Grupa koja služi da fokusira određene događaje, momentume koje mogu privući pažnju javnosti, mobilizirati mase i razvaliti države. Na čelu te grupe mladi je gospodin iz Beograda, sasvim slučajno internacionalna je grupa. Dakle, grupa koja pokriva cijeli svijet. Ne mogu se sjetiti imena mladog gospodina, ali rekao sam Vam za Nelsona, naravno tu je i gospodin Sattler koji je već tri godine izvršitelj radova kada je o svemu tome riječ.”

Begić je potom, bez ikakve argumentacija, kao i uostalom i za prethodne tvrdnje, optužio američkom veleposlanika Erica Nelsona da radi za predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića:

“Gospodin Nelson je u jednom momentu iskočio iz smjernica američke politike, svrstao se prema ovome sto se radi trenutno. Imate dinamiku događaja, događaji pristižu jedni druge. Na strani ovih snaga, s jedne strane imate pritisak prema izbornog zakonu, imate opstrukciju institucija i to je privuklo pažnju Washingtona. Otprilke prije dva tri dana, imate imenovanje Palmera i to je privuklo pažnju Washingtona koji je izdao upozorenje Nelsonu da se vrati u okvire američke politike i onoga sto je Blinken napisao u svom pismu… Nelson se pridružio Čoviću. Ova stvar se priprema nekoliko godina.”

/HMS/

error: Content is protected !!