Andrej Vištica, profesionalni hrvatski triatlonac ispričao nam je sve o ovom zahtjevnom sportu. Kako je krenuo, kako se priprema, ali i kako je to u Hrvatskoj živjeti od triatlona ispričao je u intervjuu.

Tražio sam nove izazove i počeo trčati, a onda sam slučajno naletio na triatlon. Izgledao mi je kao velik izazov i odlučio sam pokušati, ispričao nam je najbolje rangirani hrvatski triatlonac Andrej Vištica (38) koji je prije mjesec dana oborio deset godina star hrvatski rekord u Ironmanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako ima vrhunske rezultate u triatlonu, Andrej Vištica se ovim sportom počeo baviti vrlo kasno.

– Ljubav prema triatlonu se rodila slučajno, na trećoj ili četvrtoj godini faksa. Vidio sam vrlo brzo da uživam u treniranju i pomicanju vlastitih granica tako da sam relativno brzo shvatio da sam potpuno promašio profesiju – komentirao je Andrej koji je nakon fakulteta elektrotehnike i računarstva radio u struci još sedam godina. 

Unatoč poslu, čitavo vrijeme je trenirao nadajući se da će se jednoga dana moći triatlonom profesionalno baviti.

– Prva utrka mi je bila u Sloveniji i prošlo je bolje nego očekivano jer sam bio u sredini poretka, a utrka na koju sam najponosniji bila je u Rothu u Njemačkoj 2011. godine. Tada osim što sam prvi puta pretrčao maraton, oborio i hrvatski rekord – dodao je.

Najveći izazovi su mu bili, kako kaže, usklađivanje posla i treninga jer su treninzi za triatlon vrlo dugi i naporni. Andrej je uz sve obveze na poslu svako jutro išao na plivanje u 6 sati, da bi se nakon posla ponovno uputio na drugi trening. Tako je živio punih sedam godina.

– Trenutno imam dva ili tri treninga dnevno, na kraju tjedna ispada da treniram oko 35 sati tjedno – dodao je.

Piše Ivona Blažun

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!