Od prvog listopada u Mostaru treba krenuti naplata parkinga. Cijene će biti gotovo dvostruko skuplje u odnosu na brojne europske metropole.

Parking mjesta iscrtana su proteklih mjeseci, a svi prethodno postavljeni aparati za naplatu su u funkciji.

Darko Knezović, v. d. direktora Mostar parkinga

“Plan je u drugoj fazi da se cijene za stanare znatno smanje ali da one ne vrijede na ulici nego samo na izvanuličnom parkingu tako da bi zaštitili građane i njihova naselja od najezde ovih koji bježe sa ulice gdje se naplaćuje parking.”
Da je vrijeme da se uvede red u ovu oblast smatraju u Udruženju za unapređenje kvalitete života „Futura“. Ipak, mišljenja su da je uprava trebala ponuditi više informacija građanima.

“Primjećujemo lošu komunikaciju od strane poduzeća, da nisu objasnili građanima šta su to povlaštene karte, ko ih sve treba imat, kakve sve beneficije iz toga proizilaze, jednostavno to nije dobro odrađeno i izazvalo je određene revolte kod građana.”
Godišnja karta za stanare u prvoj zoni u Mostaru iznosi 250 maraka. Primjerice, isto toliko plaćaju i Zagrepčani dok je u Ljubljani taj iznos manji i cijena je 100 eura. U Novom Sadu godišnje je za parking potrebno izdvojiti samo 26 maraka. Tako su parkinzi u ovom gradu cijenovno isti kao u Europi i čak 20 maraka skuplji nego u Beču. Prema odluci Gradskog vijeća, naplata će biti podijeljena na 3 gradske zone.

Izvor: BHRT

error: Content is protected !!