Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić sjajno je počeo novu sezonu u redovima Chelseaja, koji trenutačno drži vrh Premier lige s 13 bodova, koliko imaju i Liverpool te Manchester United.

Dolazak Saula Nigueza iz Atletico Madrida donio je pojačanu konkurenciju u veznom redu “Bluesa”, no 27-godišnji Kovačić impresionirao je predstavama na startu sezone i siguran je za svoje mjesto. Iako je već nekoliko sezona odličan na Stamford Bridgeu, njegova radna etika, uz sposobnost za asistenciju i zabijanje golova, u prvih pet utakmica ostvario je tri asistencije i zabio jedan gol, uz prosječno 74 dodira s loptom i 91 posto točnosti dodavanja te 2,4 oduzete lopte, donijela mu je u zadnjih tjedan-dva još više priznanja, pa je komentator Sky Sportsa Clinton Morrison čak proglasio Kovačića “trenutačno najboljim veznjakom Premier lige”.

-Kovačić je sjajan karakter i jedinstven igrač, opaki borac, nogometaš na kojeg uvijek možeš računati, rekao je o hrvatskom veznjaku prošle sezone trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Iako prije početka ove sezone uz ogromnu konkurenciju u veznom redu londonske momčadi, gdje su Jorginho, Ngolo Kante, Niguez i drugi sjajni nogometaši, nije bilo zagarantirano da će biti u prvih 11, Kovačić je dignuo svoju igru na još malo višu razinu i, kako se čini, definitivno osigurao svoje mjesto. Protiv Tottenhama, kojega je Chelsea svladao 3:0, imao je čak šest uspješno oduzetih lopti, a stigao je  i asistirati. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!