Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je izgradnja graničnog prijelaza Svilaj od ogromnog značaja, posebno radi bržeg protoka ljudi i robe, a samim tim i značajnijeg utjecaja na gospodarske aktivnosti BiH.

Galić je naglasio kako će se otvaranjem novog graničnog prijelaza Svilaj poboljšati i uvjeti rada Granične policije BiH s obzirom na to da će policijski službeni obavljati poslove granične kontrole u mnogo boljim uvjetima nego na većini drugih prijelaza.

– Pripadnici Granične policije BiH nastavit će da aktivno rade na borbi protiv prekograničnog kriminaliteta – rekao je Galić, koji je prisustvovao svečanom otvaranju prijelaza.

Galić se sastao i s pomoćnikom ravnatelja za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, načelnikom Terenskog ureda Sjeveroistok Perom Milivojevićem, pomoćnikom načelnika Anđelkom Mikićem i zapovjednikom Postrojbe granične policije Brod Miloradom Plavšićem, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Sastanak je održan povodom aktualnog otvaranja Graničnog prelaza i mosta Svilaj, te obaveza i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u vezi s borbom protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.

/HMS/

error: Content is protected !!