Muškarac koji je na internetu rasno zlostavljao veznjaka West Bromwich Albiona Romainea Sawyersa osuđen je na osam tjedana zatvora.

Simon Silwood (50) je nakon poraza WBA od Manchester Cityja (0-5) u siječnju ove godine na internetu rasno vrijeđao 29-godišnjeg tamnoputog veznjaka. Prekršajni sud u Birminghamu proglasio ga je krivim za objavljivanje “izrazito uvredljive poruke”.

Silwood je priznao kako je objavio poruku na društvenim mrežama nakon što se uzrujao zbog teškog poraza, međutim branio se kako je slučajno koristio “prediktivni tekst”.

Međutim, sudac je rekao da je njegova poruka “motivirana ili pokazala neprijateljstvo na temelju rase”.

– Silwood je namjerno odabrao riječ za koju se zna da ima jasne rasističke konotacije kako bi zlostavljao nogometaša zbog boje kože. Takvo se ponašanje neće tolerirati u nogometu i bit će procesuirano od strane CPS -a, rekao je Mark Johnson iz Službe krunskog tužiteljstva (CPS).

Sud je naložio Silwoodu plaćanje 500 funti odštete i dodatnih 500 funti sudskih troškova.

West Bromwich je ranije ovog mjeseca doživotno zabranio Silwoodu dolazak na njihove utakmice.

Sawyers je rekao da pozdravlja kaznu zatvora, dodajući da će kaznu od 500 funta dodijeliti lokalnoj dobrotvornoj organizaciji West Midlands.

– Nadam se da će ovaj slučaj poslužiti kao odvraćanje drugima, rekao je dodavši: Ovo je incident koji me duboko pogodio, ali htio bih potaknuti kolege igrače da prijavljuju policiji sva rasna zlostavljanja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!