Članovi Predsjedništva BiH primili predsjednicu Europskog povjerenstva Ursulu von der Leyen, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjedatelj i uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik su na početku susreta poželjeli dobrodošlicu predsjednici Europskog povjerenstva, koja boravi u Bosni i Hercegovini u okviru posjeta zemljama regije uoči Summita EU – Zapadni Balkan. Članovi Predsjedništva BiH su upoznali Von der Layen s aktualnom političkom situacijom s naglaskom na europski put zemlje.

Von der Leyen je ponovila predanost procesu proširenja Europske unije i potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu. Potpora BiH i zemljama regije će biti dodatno pojačana i putem novog Ekonomskog i investicijskog plana za Zapadni Balkan. Na ovaj način je potvrđen partnerski angažman EU i regije, i europska perspektiva zemalja aspiranata. U tom smislu pozdravljena je izgradnja pograničnog mosta Svilaj na Savi, koji povezuje Bosnu i Hercegovinu sa Europskom unijom.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zahvalnost Von der Leyen na dosadašnjoj pomoći u procesu pridruživanja Europskoj uniji i borbi protiv pandemije. Istaknuli su značaj nove metodologije proširenja EU, te Ekonomskog investicijskog plana i Zelene agende, koji će doprinijeti poboljšanju standarda života građana u BiH.

/HMS/

error: Content is protected !!