Sudački dvojac koji je bio delegiran na prekinutoj utakmici između Veleža i Borca – Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Admir Šehović iz Sarajeva, samo dva kola nakon nezapamćenog incidenta opet će suditi na utakmici Veleža.

Nogometni savez BiH delegirao je Admira Šehovića za glavnog arbitra utakmice između Posušja i Veleža, koja se igra u subotu od 15:00 sati, a jedan od pomoćnika će mu biti i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Šehović je u utakmici između Veleža i Borca, a koji je prekinut u 82. minuti nakon što su navijači utrčali na teren, imao funkciju četvrtog arbitra, dok je jedan od linijskih sudaca bio Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, piše Klix.ba.

Iako, utakmicu je obilježio prekid utakmice te brojni problemi nakon susreta u kojima je čak i zapaljen automobil suca Sabrije Topalovića iz Zenice, Nogometni savez BiH delegirao je ponovno spomenuta dva arbitra za novu utakmicu Veleža. Ova činjenica posebno je zanimljiva jer Nogometni savez BiH na raspolaganju ima 22 glavna i 27 pomoćnih arbitara pa se s razlogom postavlja pitanje zbog čega su opet preuzeli ovakav, u najmanju ruku i na osnovu pomenutih stvari, nepotreban rizik.

Uz to, sudac Admir Šehović bio je u automobilu koji je nakon utakmice između Veleža i Borca presretnut u tunelu Lendava i zapaljen.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!