Dinamo je u drugom kolu Europske lige u Genku deklasirao belgijskog domaćina s 3:0, ostvarivši sedmu pobjedu u 11. susretu s nekim belgijskim klubom.

Hrvatski prvak odigrao je odličnu utakmicu, naznačivši da momčad koju smo u Maksimiru gledali prošlih sezona, no ove dosad baš i ne, ima još ponešto za reći u europskim natjecanjima i ove sezone.

– Bez obzira na ovaj rezultat Genk je odlična ekipa, posebno u fazi napada kad do izražaja dolazi njihova kombinatorika. No tu smo ih anulirali, dobro smo stajali na 20 metara od gola, gdje je taj njihov prednji trojac dominantan, porješavali smo takve situacije i dobro išli u kontre. Bili smo spretniji i sretniji, iz prve prave kontre smo poveli, a onda je sve bilo daleko lakše, rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Objasnio je i neke taktičke postavke za Genk:

– Vratili smo se na formaciju 4-2-3-1 kako bi naša potentna i brza krila došla do izražaja i u tome smo uspjeli.

Dinamo se vratio pobjedama:

– Drago mi je da smo sad uhvatili priključak s Genkom, no ima još puno utakmica do kraja. Četiri utakmice su jako puno i svaka je novi izazov, trebat će i pameti i strpljenja. Bilo bi sjajno s još nekog gostovanja vratiti se s bodovima, ali polako, nešto se pita i konkurenciju, ići ćemo utakmicu po utakmicu, gledati sebe i igrati najbolje što možemo, zaključio je Krznar.

– Jako dobra utakmica Dinama, posebno u drugom poluvremenu, kad smo Genku dali minimalno prostora. Drago mi je da smo odigrali ovakvu utakmicu nakon silnog pritiska koji je bio na nama. Možda je bio nepotreban, a možda i ne, no najvažnije je da smo pokazali da smo najbolji kad je najpotrebnije, rekao je dvostruki strijelac s bijele točke Bruno Petković.

– Bila je ovo dosta teška utakmica. Priželjkivali smo pobjedu i do nje smo došli ,ali teško. Jedno vrijeme su nas stisli, izvukli smo se i onda imali i sportske sreće, i njih i nas su spašavale vratnice. Imali smo svoje šanse i zasluženo smo dobili. Drago mi je da sam zabio danas i nadam se da ću tako i nastaviti, nada se strijelac prvog gola za Dinamo Luka Ivanušec.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!