Nutricionistica Laura Ford iz Melbournea podijelila je na društvenim mrežama svoj trik za pripremu hrskavog i ukusnog pečenog krumpira, uz pomoć jednog neobičnog sastojka – meda.
– Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi, koju je podijelio Daily Mail, a zatim Večernji list.
SASTOJCI
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 – 2 žlice meda (Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru)
PRIPREMA
Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.
Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem.
Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom.
Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.
Uživajte!
PIŠE PSD