Kada se bliži vikend i ne znate koji kolač pripremiti, isprobajte ovaj jednostavan recept za ekstra sočan i pahuljast kolač s kruškama i krokantom od lješnjaka.

Umjesto s kruškama kolač možete isprobati s jabukama, a krokant od lješnjaka možete zamijeniti listićima badema, piše Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za tijesto

80 g šećera

125 g maslaca sobne temperature

1 paketić vanilin šećer

prstohvat soli

2 jaja

5 žlica jogurta

160 g glatkog brašna

70 g gustina

½ paketića praška za pecivo

Ostalo

5-6 manjih kruški

100 g maslaca

100 g krokanta od lješnjaka ili badema

Priprema

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte sol i jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, a zatim i suhe sastojke – brašno, gustin i prašak za pecivo.

Kalup za kolače (cca 20×25 cm) namastite i pospite s krušnim mrvicama ili brašnom. Izlijte pripremljenu smjesu za biskvite, a preko biskvita posložite na kockice izrezane kruške (prethodno oguljene i očišćene). Kolač pecite 20 minuta na 180°C.

Dok se kolač peče u lončiću otopite maslac pa dodajte krokant lješnjaka ili badema. Kao zamjenu za krokant možete koristiti listiće badema, ali onda s maslacem otopite i 80 g šećera. Otopljenu smjesu ravnomjerno rasporedite po vrhu kolača i nastavite ga peći dodatnih 10-15 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!

Izvor: narod.hr/slatki svijet

error: Content is protected !!