Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving izgubit će 381.000 dolara za svaku propuštenu utakmicu zbog necijepljenosti, izvijestio je ESPN.

Irving iz Brooklyn Netsa i Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa najzvučnija su imena među igračima NBA lige koji se protive cijepljenju.

Irving bi ove godine trebao zaraditi 34.9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv virusa COVID-19.

Ostane li pri svom stavu propustio bi 41 domaću utakmicu Netsa, sve dok trenutačni propisi ostaju na snazi. Time bi izgubio više od 15.5 milijuna dolara.

NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!