Plaćeni ubojica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao se ubiti u zatvorskoj ćeliji.

Njegov odvjetnik Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u srijedu, u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presjekao sebi vrat brijačem.

– Bio je u samici. Imao je brijač, presjekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagirali, nije bilo potrebe da bude transportiran u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru – prenosi mađarski dnevnik.

Podsjetimo, Der koji je dobio nadimak “nasmijani ubojica”, nakon likvidacije Nebojše Markovića u siječnju 2019. u Beogradu i u Srbiji je u odsustvu osuđen na 40 godina robije.

– Razgovarao sam sa njim u srijedu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sproveden kod liječnika – rekao je odvjetnik i podsjetio da Der u zatvoru već 10 dana štrajka glađu kako bi skrenuo pažnju na sebe i nezadovoljstvo zbog presude kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Razmatranje žalbi na tu presudu zakazano je za slijedeći mjesec, piše Kurir.

Der je nezadovoljan i zbog toga što policija nije reagirala na kaznenu prijavu u kojoj je naveo tko ga je pokušao ubiti u Budimpešti. U pismu koje je dostavio beogradskom Višem sudu, Der je naveo da je ta osoba Ninoslav Konstantinović, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ za koga se vjerovalo da je mrtav.

/HMS/

error: Content is protected !!