U emisiji Stadion, HRT-ov ekspert za suđenje Marijo Strahonja komentirao je 11. kolo Prve HNL u kojem je najviše pažnje privukao susret Osijeka i Hajduka na Gradskom vrtu. Naravno, na početku se osvrnuo i na ispriku Ivana Bebeka zbog audio snimke koja je procurila u javnost.

– Ivan je kroz javni nastup poslao ispriku cijeloj nogometnoj javnosti, mislim da zaslužuje nastavak karijere, Disciplinska komisija će procijeniti koja je ta sankcija, ako do nje dođe. Mislim da je on na neki način zadužio hrvatsko suđenje i hrvatski nogomet te da je potreban još hrvatskom nogometu svojim znanjem i iskustvom, rekao je Strahonja koji je zatim komentirao dvoboj na Gradskom vrtu.

Sudac je bio Igor Pajač. Zadovoljio je, mislim da je dobro odsudio derbi, sama priprema mu sigurno nije bila jednostavna, generalno – palac gore.

U 41. minuti igrač Osijeka Amer Hiroš dobio je žuti karton, a kasnije i prigovorio Pajaču.

– Dovoljna opomena. Često se događaju takve situacije s prigovorima, ali Pajač je to dobro iskontrolirao govorom tijela.

Marko Livaja udario je laktom Danijela Lončara u 60. minuti za što je dobio žuti karton.

– Ispravna odluka suca, u javnosti je bilo teza da možda nije isključenje… No, Livaja u nijednom trenutku nije imao kontrolu nad suparničkim igračem, on nije namjerno napravio trzaj otraga. Išao je u normalan skok s otvorenim laktom i suparnički igrač je išao u taj duel. Bez obzira na krv, ovo je isključivo žuti karton, zaključio je Strahonja. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!