Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra obrane Sifeta Podžića.

Predsjedatelj Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Vijeća ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko distriktom, kao i za usklađivanje rada Vijeća ministara, ovu odluku je donio nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o obrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutarnje povjerenje, te diplomatske odnose i inozemnu suradnju, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Odluku o smjeni ministra obrane, Tegeltija je uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Ranije danas predsjedatelj Vijeća ministara uputio je pismo ministru obrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe “Manjača 21”, a kojom se odgađa vojna vježba koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. listopada.

Predsjedatelj Vijeća ministara u pismu je, između ostalog, istaknuo da razlozi za odgađanje realizacije vojne vježbe “Manjača 21” nemaju uporište, te naveo da će, ukoliko ministar obrane u Vijeću ministara ne postupi po istom, biti prinuđen da postupi u skladu sa ovlaštenjima predsjedatelja Vijeća ministara iz Zakona o Vijeću ministara.

Izvor:N1

error: Content is protected !!