Trener Osijeka Nenad Bjelica jučer je tijekom derbija bio izložen žestokim uvredama Torcide. Dok je davao izjave, s tribine Gradskog stadiona na kojoj su se još nalazili navijači Hajduka, stizale su uvrede. U Studiju 4 događanja iz hrvatskog nogometa komentirali su Mario Zorko i Zdravko Reić.

Hajduk se ove sezone već naplaćao kazni zbog ponašanja dijela svojih navijača.

– HNS je oštar, Hajduk se naplaćao kazni zbog Torcide i zbog svojih navijača, itekako, koštalo ga je to i u Europi, koštalo ga je i za ovo skandiranje Bebeku u Splitu platili su 50.000 kuna. Ono što je sigurno, Hajduk je u poziciji. Hajduk je možda i trošio i složio momčad preko svojih trenutačnih mogućnosti, jedino opravdanje za to može biti osvajanje trofeja. Hajduk će učiniti sve ove godine, a nije u poziciji. Hajduk je zasad siguran četvrti, prema ovom rezultatu jučer i prema tome kako stoji u međusobnim omjerima s glavnim konkurentima. Tu ima puno apsurda. S jedne strane mora se jako balansirati i zbog toga je uslijedila ova isprika HNS-a i predsjednika saveza navijačima zbog jedne benigne Bebekove izjave u tom smislu, a nikad, pa ni HNS, nitko nije reagirao na ove puno gore ili ogradio se potpuno od toga, pa velim to ne radi ni klupsko vodstvo jer ne žele potencirati sukob, rekao je Mario Zorko u Studiju 4. 

– Oni su kao Sjeverna Koreja, ne trpe ni najmanju kritiku, ni najblažu kritiku, ni najtočniju kritiku, ništa. Ili si za nas ili si protiv nas. I to je nešto prestrašno. Da vam kažem nešto, može se tu dogoditi svašta. Incidenti, udari, napadi, itd. To se događalo, neki novinari koji su dolazili iz Zagreba bili su popljuvani, neki televizijski reporteri su bili proliveni s pivom, pritisak je strašan, a to je zato što se to dozvoljava. Dozvoljava Hajduk. Lukša Jakobušić, na primjer da kažem, nije još digao riječ protiv toga koliko kazni plaća Hajduk svaki put, 50, 60 tisuća, ne znam koliko. I utakmica koliko se odigralo bez gledatelja. Nije digao riječ, nije rekao: “Alo ljudi, alo dečki, vi iz Torcide, dajte uradimo nešto, nemojmo to tako.” Ne usuđuje se, oni su, jednostavno, velika sila i velika snaga, komentirao je Zdravko Reić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!