Na kraju Olimpijskih igara u Tokiju predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach izrazio je svoju “zabrinutost” zbog razočarajućih rezultata Francuske tri godine uoči početka Olimpijskih igara u Parizu, tvrdi AFP prema komentarima postavljenim u internom dokumentu francuskog Nacionalnog sportskog odbora Agencije (ANS).

Francuska je osvojila osmo mjesto na tablici medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju s 33 odličja, puno manje od cilja koji je bio postavljen na 40 medalja, a čak devet manje od rekordnog Rija, gdje je pet godina ranije sa 42 medalje Francuska završila na sedmom mjestu.

– Thomas Bach je u Tokiju izrazio zabrinutost MOK -a u pogledu rezultata francuskog izaslanstva u pogledu Pariza. On potvrđuje da su Igre uspješne kada sportaši zemlje domaćina postignu sjajne rezultate, piše u pripremnim dokumentima ANS-a.

Tijekom prijema medaljonoša iz Tokija 13. rujna u Elizejskoj palači, predsjednik Francuske Emmanuel Macron nije štedio svoje sportaše, pozivajući ih da “učine mnogo više” za sljedeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

– Rezultati nisu baš ono što smo očekivali. Moramo biti među pet najboljih na svijetu, a uspjeh Igara ovisit će o uspjehu naših sportaša, kazao je tada Macron. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!