Nakon što je Matea Jelić postala olimpijska pobjednica u Tokiju njezinim putem krenuli su Josip Teskera i Mateina mlađa sestra Ivona. Osvojili su srebrnu, odnosno brončanu medalju na Europskom prvenstvu u taekwondou za sportaše do 21 godine u estonskom Tallinnu.

Veza između taekwondoa i Jelića – neraskidiva je! Trinaestogodišnja Ivona krenula je Mateinim stopama.

– To mi je dosta pomoglo, jer ona mi je uvijek, od početka davala savjete, rekla je mlada članica Taekwondo kluba Olympic Knin.

Da je prava fajterica, govore suze zbog propuštenog zlata.

– Ivona zadnje dvije godine nije imala nijednu izgubljenu borbu! Ali, evo, i treće mjesto je jedan veliki uspjeh. Možda čak dobro za mladog sportaša koji je u naletu dvije godine da ipak vidi da mora jače trenirati i bolje, i da se ne smije opustiti u nijednom trenutku, rekao je Stipe Jarloni, predsjednik i trener TK Olympic Knin.

Ivona Jelić na treningu

Studentu Kninskog veleučilišta Josipu Teskeri roditelji žive u Njemačkoj, pa se ‘očeličio’ u ranoj dobi.

– Nije baš tako svima u dobi od 19 godina, ali eto. I moji su vidjeli da ja to mogu sve stizati. Nižem dobre rezultate, fakultet isto ide jako dobro.

Na koji način Knin kao mali grad rađa velike sportaše, mnogima je zagonetka!?

– Vjerojatno je to nekakav, ne mogu reći drski, nego neki stav Dalmacije, dalmatinske zagore. Mi se volimo boriti, volimo se pokazivati, smatra Jarloni.

– Dosad smo uzeli 10 europskih, dvije svjetske medalje. Naš rad, rad i rad! Imamo dosta treninga. Minimum dva puta dnevno, a kad se pripremamo i više, rekao je Dragan Pinjuh, trener Taekwondo kluba DIV Knin.

Matea Jelić u Taekwondo klubu Olympic Knin

Pomaže im i sjajna infrastruktura. Jarloni ističe kako treniraju u najvećoj dvorani u Hrvatskoj pa su preduvjeti za stvaranje nove ‘Jelićke’ već tu.

– Jednog dana da stanete na olimpijsko borilište, na tatami, ja bih bila jako sretna da sam vam ja bila inspiracija!, poručila im je olimpijska pobjednica Matea Jelić.

A ima li boljeg motiva mladima od riječi olimpijske pobjednice!?

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!