Osnovnoškolac iz Zagorja koji je od početka ove školske godine odbijao nositi zaštitnu masku u Osnovnoj školi Krapinske Toplice od srijede je, na zahtjev roditelja, učenik Područne škole Dubrovčan u koju je ušao s maskom.

Potvrdio je to u srijedu Hini ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar i kazao da su učenika iz škole ispisali njegovi roditelji te ga upisali u OŠ Veliko Trgovišće, koja je od Krapinskih Toplica udaljena oko 12 kilometara.

– Dogovorili su valjda početak nastave, pa će to sve možda krenuti u normalnom smjeru. On na nastavi nije bio. Zadnja dva tjedna nije ga tata pustio u školu, nije htio masku, rekao je Štibohar i dodao da su maske obavezne i u školi u Velikom Trgovišću.

– Pod kojim su se uvjetima tamo dogovorili, ja ne znam. Tamo gdje je maska obaveza je obaveza. Točka. To se mora poštivati, poručio je Štibohar.

Inače, nakon što je njegov otac odbijao da mu sin u školi nosi masku kao zaštitu od zaraze koronavirusom te osnovnoškolac, on dva tjedna nije pohađao nastavu, a 20. rujna ipak je stavio masku i ušao u školu gdje je maska obavezna u zajedničkim prostorima.

Do škole ga je tada dopratio otac koji je od prvog dana školske godine pozivao istomišljenike na prosvjed, pa je 10. rujna nekoliko osoba koje se protive nošenju maski upalo u školsku zgradu.

Zbog tog incidenta te kasnijih okupljanja građana na školskom dvorištu intervenirala je policija, utvrdivši više prekršaja i prijavivši nekoliko osoba.

Osnovnu školu Krapinske Toplice tada je posjetio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te poručio da svatko može imati svoje mišljenje, ali da pravila vrijede za sve. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!