Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je nastavak produženja epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u proteklih sedam dana zabilježen je rast broja pacijenata COVID-19 na respiratoru (56), broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19 i sedmodnevne incidencije (120/100.000 stanovnika), navodi se.

U odnosu na prethodni tjedan u padu je ukupan broj smrtnih slučajeva (84) i hospitaliziranih pacijenata od COVID-19 (507).

Od ukupnog broja hospitaliziranih, 34 osobe su cijepljene s obje doze.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva napominje da je i dalje na snazi aktualna naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i na otvorenom, ukoliko nije moguće držati distancu od minimalno dva metra.

Svim građanima se prepopručuje izbjegavanje većih okupljanja i pridržavanje osobnih mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

Vlade županija, odnosno krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva dužni su i dalje donositi restriktivnije mjere ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Prijedlog produženja mjera bit će upućen Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!