Devet vijećnika Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji najavilo je izlazak iz te stranke, jer, kako su priopćili, ne žele biti smokvin list vladavine Ante Sanadera, predsjednika županijskog HDZ-a i Željka Keruma, predsjednika Hrvatske građanske stranke.(HGS).

– Obavještavamo kako ćemo zatražiti brisanje iz članstva u Domovinskom pokretu i kako ćemo svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici, surađujući sa svima onima koji žele dobro hrvatskom narodu, sa svima onima kojima su osnovne ideje DP-a još uvijek glavni pokretač za politički rad, a ne s onima koji sitnom političkom trgovinom žele profitirati na ovaj ili onaj način, navodi se u priopćenju.

Potpisnici očekuju da će DP u idućem razdoblju napustiti još vijećnika i dužnosnika, kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tako i diljem Hrvatske.

Podsjeća se kako su “nemilim događajima” s treće konstituirajuće sjednice Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, kad su dva vijećnika izabrana na listi DP-a (Mate Šimundić i Marko Žaja), po tumačenju potpisnika priopćenja, postupili suprotno odlukama nacionalnog i županijskog predsjedništava stranke “započeo proces propadanja Domovinskog pokreta” u toj županiji.

Na toj konstituirajućoj sjednici Mate Šimundić je uz potporu vijećnika HDZ-a i HGS-a izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije a podržao ga je i Marko Žaja dok je treći vijećnik s izborne liste Domovinskog pokreta Nikola Grabovac bio protiv toga.

– Umjesto sankcioniranja nedopustivog nepoštivanja odluka stranačkih tijela, stranka se odlučila za drugačiji smjer koji DP vodi u zagrljaj HDZ-u i Hrvatsku građansku stranku (HGS), što nam je kao stranci, ali i članovima, bilo neprihvatljivo od samog početka. U razloge ovog političkog zaokreta nećemo ulaziti, već je to pitanje za vodstvo DP-a. Ono što je bitno jest da mi koji smo sudjelovali u stvaranju i u radu DP-a u posljednjih godinu dana u našoj županiji nismo htjeli ići ovim smjerom te da se nismo uključili u politiku naše županije kako bismo bili smokvin list vladavine Ante Sanadera i Željka Keruma, navode u priopćenju potpisnici koji su odlučili napustiti članstvo u Domovinskom pokretu.

Potpisnici priopćenja su: Nikola Grabovac član Predsjedništva DP-a, županijski vijećnik Splitsko dalmatinske županije; Draško Kuliš- vijećnik grad Kaštela, Tihomir Bečko– vijećnik grad Solin, Mirjana Babić vijećnica grad Sinj, Mislav Maršić- vijećnik grad Imotski, Hrvoje Domazet vijećnik općina Hrvace, Anamarija Grabovac vijećnica općina Proložac, Ivan Lončar vijećnik općina Zagvozd, Dino Ercegović vijećnik općina Dugi Rat.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!