Bivši brazilski reprezentativac Sandro kao tinejdžer je bio jedan od najtalentiranijih brazilskih igrača. S 21 godinom na leđima bio je ključni igrač Internacionala 2010. u pohodu na Copu Libertadores, a trener Heurelho Gomes napravio je sve da ga zadrži. Ipak, poziv Harryja Redknappa u Tottenham bio je preprimamljiv.

Početak je bio sjajan. Posebno se sjeća pobjede protiv Milana na putu prema četvrtfinalu Lige prvaka.

“Sjećam se svega toga. Padala je kiša, ali teren je bio savršen. Glazba na stadionu bila je nevjerojatna. Bila je to Sweet Child O’ Mine Guns N’ Rosesa. Volim tu pjesmu. I danas vidim kišu kako pada i svjetla stadiona. Prekrasno. Igrali smo nevjerojatno i pobijedili smo Milan na San Siru. Bio je to san”, rekao je Sandro za Goal, prenosi Index.hr.

“Odlazak je bio greška”

No dolaskom Tima Sherwooda na klupu Spursa Sandro je gubio minute i bio je ljut. Toliko da je tražio transfer 2014.

“Najveća greška u mojoj karijeri bila je napuštanje Tottenhama. Ostalo mi je dvije godine ugovora. U klubu sam volio svakoga i donio sam lošu odluku jer nisam razmišljao o tom potezu. Samo sam rekao: ‘Želim ići. Želim se preseliti.’ Nisam razmišljao. Kad sam prešao u QPR, osjećao sam se pomalo ljutito. Ne možete donijeti odluku kad ste na nešto ljuti. Morate to pustiti, razmišljati i biti vrlo smireni da biste donijeli veliku odluku.”

“Patio sam kad je Luka otišao”

U tom su trenutku za Spurse igrali Luka Modrić, Gareth Bale i Rafael van der Vaart. U paru s Modrićem u veznom redu igrao je sjajno.

“Luka je bio fantastičan i patio sam kad je otišao u Real. Naučio me neke odlične stvari. Jako je inteligentan. Razumije igru – kretanje, kontrolu lopte. Magičan je s loptom. Kad treniraš s Modrićem, vidiš sve. Svi su znali da je on nevjerojatan talent”, kazao je Brazilac čiju su karijeru usporile i brojne ozljede.

Sandro je bio u klubu kad se kao klinac pojavio i Harry Kane.

“Bio je snažan momak. Mentalno jak. Bio je gladan utakmica. Volio je puno trenirati i počeo se usavršavati i razvijati. Počeo je odrastati. Kad sam otišao iz kluba, posve je stasao. Počeo je zabijati mnogo golova. Nisam očekivao da će postati jedan od najboljih igrača svijeta, baš kao što nisam vjerovao da to i Modrić može biti, unatoč talentu. Za Balea sam bio siguran jer je na više načina utjecao na igru.”

/HMS/

error: Content is protected !!