Hrvatska nogometna reprezentacija se u Zagrebu priprema za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, a prvi izazov je gostovanje na Cipru u petak. Dva dana prije tog ogleda s novinarima su se družili Marko Livaja i Borna Sosa.

Kakva je atmosfera među Vatrenima uoči ovog ciklusa?

– Nakon tri pobjede jako smo blizu SP-a, imamo u ovom ciklusu još dvije utakmice, neće bit lake, ali vratio nam se Luka i sigurno će s njim biti lakše. Favoriti smo, ali trebamo to potvrditi na terenu, rekao je Livaja na početku konferencije za medije. 

Livaja je bio u Vatrenima kratko prije tri godine, a i sada je tu, osjeća li više povjerenja?

– Moje je da igram, a na izborniku je da me zove. Tada je bio težak period iza SP-a, igrali smo dvije utakmice i bili smo jako loši, došao sam tada u nekom lošem trenutku, izjavio je Livaja kojega je nahvalio reprezentativni kolega Bruno Petković, njegov konkurent u vrhu napada.

– Brunu znam dosta dugo, igrao je s mojim bratom u Cataniji. Mislim da je dobar igrač, ima puno kvaliteta, nije bio u nekoj formi, ali diže se i sigurno zaslužuje biti ovdje u reprezntaciji. Jako je kvalitetan igrač.

O reprezentaciji Cipra?

– Danas nema laganog protivnika. Cipar je dosta defenzivan, dosta sam ih pratio kad sam igrao u Grčkoj. Imaju neke kvalitetne igrače, ali ako budemo pravi, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, smatra Livaja.

Igra Hajduka ovisi o Livaji, a u reprezentaciji ima više kvalitetnih suigrača, koja je razlika?

– Imamo kvalitetne igrače i u Hajduku, u reprezentaciji je to na višem nivou, ali i u Hajduku ima kvalitetnih igrača, drugo je da ove godine ne igramo jako dobro, ali nećemo o tome sad uoči reprezentacije. 

Vjeruje li da se možemo plasirati na SP prije zadnje utakmice u Splitu?

– Siguran sam da možemo, bit ćemo pametniji nakon ove dvije utakmice.

Izbornik nije pozvao nijednog klasičnog napadača, a Livaja i Kramarić dobro su se slagali?

– Andrej je kvalitetan igrač, tako da se s njim nije teško razumjeti. Ovo je sad druga utakmica, izbornik je pričao s nama, dao nam je već neke smjernice kako bi to na terenu trebalo izgledati, ali vidjet ćemo što će biti, kaže Livaja.

Komentar o Bebeku, koji je pohvalio Livaju da mu je dao ruku nakon sporne utakmice. Kako gleda Hajduk na Bebeka?

– Ne ulazim u to, iza utakmice sam mu dao ruku. Imali smo konflikt oko penala, srećom pobijedili smo 1:0. Mislim da je nakon toga sve trebalo završiti, idemo kućama i to je to.

Kako se nosi sa slavom među navijačima Hajduka?

– Ovo je sigurno najljepše razdoblje moje karijere, ali tek sam na početku puta. Dobro se nosim s pritiskom, to je sve dio nogometaške karijere, mogu reći da mi je stvarno lijepo.

Recept za Cipar?

– Oni će nas vjerojatno čekati s petoricom u obrani, tako da trebamo biti strpljivi, ali mislim da imamo dovoljno iskusne igrače i da neće biti problema, zaključuje Livaja. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!