Otvorena je Glazbena Škola Moderna Music Centar, novo i jedinstveno mjesto glazbe u Čitluku. Mladi profesor i osnivač Mateo Marinčić je sa dvije jednostavne riječi sjedinio ideju i koncept ovoga centra, a to je: Glazba svima. 

„Naziv Moderna je po stilskom razdoblju koje je u glazbi trajalo od polovine 19. do sredine 20. stoljeća, a jednostavan prijevod označava odbacivanje nečeg starog i optimističan stav prema budućnosti – od tud i želja za nazivom Moderna“, kazao je Marinčić.

U centru se odvijaju tri osnovne aktivnosti dječja glazbena radionica, tečaj sviranja i pjevanja te glazbeni studio.
Dječja glazbena radionica namjenjena je djeci od četiri do deset godina, a cilj programa je glazbenom igrom razviti aktualne i potencijalne sposobnosti djeteta. „Program obuhvaća pjevanje, sviranje na Orffovom instrumentariju, crtanje, plesanje, upoznavanje instrumenata i nota, a sve to pomaže djeci da razviju sluh i finu motoriku“, kazao je Marinčić koji ovu radionicu vodi s kolegicom profesoricom glazbe Monikom Raguž.

Mateo je uvidio da se javlja potreba za učenjem novih instrumenata u svim životnim fazama te zbog toga u Moderna Music Centru nudi tečaj sviranja i pjevanja. Održava sate sviranja bubnja, bas gitare i kontrabasa, gitare, klavijatura, harmonike, saksofona i violine. 

„Želja je svim polaznicima nuditi opušteno i zabavno obrazovanje uz stručnu podršku, koje će ih programom potaknuti da unutar centra razvijaju svoje male bendove, nova poznanstva i prijateljstva, na taj način sudjelovati na raznim budućim manifestacijama i projektima te u razvijanju osobnih glazbenih putova“, kazao je Marinčić. 
Potpuno opremljeni glazbeni studio u ovom centru nudit će svim ljubiteljima glazbe da sviraju i snimaju, bilo profesionalno ili rekreativno za zabavu. Mjesto za audio i video produkciju, ali i prostor za sviranje opremljen instrumentima.

Mateo Marinčić, magistar glazbene kulture iz Čitluka je još kao mali išao na sate klavira i harmonike, a kroz svoju glazbenu karijeru naučio je svirati još mnogo drugih instrumenata te se može reći da živi glazbu. Glazbenim centrom želi svim ljubiteljima glazbe pružiti potpora u glazbenom obrazovanju bez obzira na dob, a mališanima približiti glazbu na zabavno-edukativan način.
Centar je krenuo sa radom na adresi Ulica Bare 5, a od 12. do 14. listopada u centru će biti dani otvorenih vrata, gdje svi mogu doći podsjetiti centar, informirati se o radu, družiti se i zasvirati.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!