Vezni igrač Manchester Cityja Ilkay Gundogan financirat će sadnju 5000 novih stabala koja će biti posađena nakon velikih prirodnih katastrofa u Njemačkoj i Turskoj.

Veliki dijelovi Njemačke i Belgije pretrpjeli su katastrofalne poplave u srpnju nakon razdoblja ekstremnih oborina.

Turska, odakle potječu Gundoganovi roditelji, bila je jedna od brojnih zemalja koje su doživjele smrtonosne požare uz iznimno visoke ljetne temperature.

Smatra se da su klimatske promjene odigrale veliku ulogu u obje katastrofe, a Gundogan želi i podići svijest o tim pitanjima i podržati napore u pružanju pomoći.

Osim što će donirati drveće, to će učiniti i prodajom ulaznica za utakmice ili majica.

Gundogan je rekao: – Bio sam jako zabrinut zbog obje ove tragedije. Za mene, koji imam obitelj i prijatelje u obje zemlje, bilo je teško povjerovati. Ne može se poreći da su klimatske promjene u tome imale određenu ulogu.

– Posebno je važno da sada damo primjer da ovakvi događaji kakvi su se zbili u ljeto 2021. godine ne postanu svakodnevna pojava za našu djecu. Još u osnovnoj školi učimo koliko su stabla važna za čovječanstvo i za naše podneblje, dodao je.

– Volio bih odigrati malu ulogu u ovoj kampanji kako bih skrenuo veću pozornost na ovo pitanje, ali i pridonio financijskom potporom, zaključio je Gundogan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!