Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je u Republici Srpskoj formirano pet ekspertnih timova koji se bave spornim odlukama visokog predstavnika u BiH i Ustavnog suda BiH, javlja RTRS.

– Imamo ekspertske timove – jedan se bavi obranom, drugi pravom, treći financijama, četvrti pitanjima novog Ustava Republike Srpske i peti koji se bavi načinom na koji odgovoriti na bespravno nametnute odluke i zakone visokog predstavika, kojih ima 140 i u kojima je on bespravno i izvanustavno prenosio nadležnosti. Bespravno i izvanustavno je vodio Vijeće naroda u Republici Srpskoj, na što nije imao pravo. Sve ćemo to dovesti u pitanje, odbacujući svaki akt koji je donesen na štetu Srpske – rekao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Poručio je da ništa neće biti urađeno izvan Ustava BiH, ali da će Republika Srpska odbaciti pravno nasilje visokog predstavnika.

Dodik je naglasio da će Narodna skupština Srpske povući suglasnost koju je dala za formiranje Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, te neizravnih poreza.

– Stavit ćemo da su ništavni i da nisu na snazi. Narodna skupština će donijeti propise i zaključke koji su vezani za to kako regulirati te pravne vakume – rekao je Dodik.

On je istaknuo da je odluka Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske antiustavna i antidejtonska, podsjećajući da je sve ono što izričito nije dano BiH – vlasništvo entiteta.

/HMS/

error: Content is protected !!